Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Antimachia erőd

Görögország, Kos, Látnivalók

Antimachia erőd

Kos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Antimachia, Kos, Görögország

Antimachiától keleti irányban, kb. 3 km-re áll az Antimachia erőd. A johannita fennhatóság alatt épült vár Jacques De Milly nagymestersége idején készült el, és börtönként szolgált. A lakótoronyban élt a vár mindenkori parancsnoka, és az egyéb épületekben tartották fogva a rabokat.

A vár falait és néhány kisebb részét restaurálták, mint pl. a főkapu fölött látható johannita címert. A romjaiban is tekintélyt parancsoló vár belső területén két templom áll. Az agiosz Paraskevi és az agiosz Nikolaos.

Az Antimachia erődbe a délkeleti oldalon lévő, félkör alakú nagybástyánál juthatunk be. A bástya belső részébe vezényelt katonák feladata volt a főkapu védelme. Belépve ezen egy hatalmas, fűvel benőtt réten találjuk magunkat. A két kis templomon kívül csak néhány fal romja látható itt.

Amiért mégis érdemes ide ellátogatni, az a pazar panoráma. Az északi part minden részét jól látni: Masztihari hófehér házait, a kiszáradt Sós-tavat és balra a Dafnis-öblöt.

Kinek ajánljuk: Csodás kilátást kedvelőknek.


Antimachia erőd
Kos, Görögország
Copyright: giorgos-nes-7   Forrás: flickr

Kosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!