Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Casa Romana

Görögország, Kos, Látnivalók

Casa Romana

Kos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Kos Görögország

A Xistos területén áll a pompej stílusú, nagyszerű, három átriumos főúri villa, a Casa Romana. Csodás padlómozaikokat, lakószobákat díszítő freskókat, díszmedencét, három udvart és márványból készült oszlopsorokat láthatunk a házban.

A villában sétálva az egykori gazdag hajótulajdonos, Septimus M. helyébe képzelhetjük magunkat. A korabeli bútorokat kivéve mindent az eredeti, 1700 évvel ezelőtti állapotában állítottak helyre.

Az első udvaron nagyszerű mozaikokat láthatunk, amelyen egy oroszlán és egy leopárd zsákmányt ejt. A második udvar vezet az ebédlőbe. Itt a falakat Naxosról hozott különleges márvánnyal burkolták be. Az udvaron lévő medence körül szintén csodaszép padlómozaikokat láthatunk.

A harmadik udvaron oszlopok által tartott pillérsor támasztja alá a felső szintet. Három oldalon jón, a negyediken korinthoszi oszloprendet figyelhetünk meg. Az emeleten találhatók a hálószobák és a vendégek elhelyezésére szolgáló helyiségek.

A ház mögötti területen a villa melléképületeinek feltárt maradványai láthatóak. Itt voltak a személyzeti házikók, a raktárak, a műhelyek és egy 10 oszlopból álló stoa, amely a ház urának napi sétájához kellett.

Kinek ajánljuk: Minden számára érdekes lehet.


Casa Romana
Kos, Görögország
Copyright: mattithyahu   Forrás: flickr

Kosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!