Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kalymnos

Görögország, Kos, Látnivalók

Kalymnos

Kos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Kalimnos Görögország

Kalymnos szigetére Kosról naponta 20 kisebb-nagyobb kirándulóhajó indul a sziget fővárosa, Pothia felé. A hajók egy része út közben megáll Pserimosz és Plati szigetecskéknél egy úszásra a gyönyörű öblök egyikében. Kalimnos csupán 21 km-re van Kostól, repülőről nézve a tengerfenék is látszig a két part között. A mélysége végig 6-15 méter között váltakozik.

Borzongató és érdekes látvány a Pserimos mellett feltűnő rókacápák falkája. A hajó ilyenkor megáll, sokan beugrálnak a vízbe fürödni a félelmetesnek tűnő, de valójában veszélytelen állatokkal.

Maga Kalymnos sziget nem túl nagy, de annál szebb és népszerűbb. A főváros számos látnivalóval várja az érkezőket. Érdemes megnézni a kikötőben található Agiosz Sotira-templomot, az Archeológiai Múzeumot és a mögötte található Agiosz Nikolaos-székesegyházat. 

Pothia északkelti oldalán a Flaskias-hegy lejtőjén található a Hét szűz vagy Nimfák barlangja. Előzetes bejelentésre, vezetővel látogatható. Innen nem messze áll egy johannita erőd, a Kastro Krisokheria, ahonnan csodás a kilátás.Kalymnos
Kos, Görögország
Copyright: tra i sassi...   Forrás: flickr

Kosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!