Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kefalos

Görögország, Kos, Látnivalók

Kefalos

Kos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Kefalos 853 01 Görögország

Kaflos már az ősidőkben is lakott volt, a mai modern településtől 1,5 km-re áll Astüpalia, Kos ősi fővárosa. Itt született Kr.e. 479-ben Hippokratész. Kr.e. 413-412 körül pusztító földrengés súlytotta a várost, amelyben kétezren veszítették életüket. A helyiek úgy döntöttek nem építik újjá a várost, és a mai Kos területén kezdtek új életet.

Az ókori fővárosból mára nem sokat láthatunk. Egy Aszklépiosz-szentély romja és némi épületmaradvány, ami megmaradt. Kissé távolabb a régészek találták meg a Kr.e. 2. századból származó hellenisztikus színházat és egy dór templom maradványait, Demeter templomát. Egy Dioniszosz-templom néhány darabját os láthatjuk a kis Panagia templom mellett. A feltárás során kiemelkedik egy Héraklészt ábrázoló fej, amely Lüsziposz munkája.

A modern Kefalos a szigetet átívelő főút végén épült. A város feletti mészkődombon áll egy erősen romos vár, a Kastro. 1460-ban építették a johannita lovagok Raymond Zacosta nagymester utasítására.

Ennél sokkal izgalmasabb az 1410 épült szélmalom, amelyet 1790-ben egy Papavaszili nevű molnár vásárolt meg, és szerelt fel az akkori idők megmodernebb berendezéseivel. A malom ma is család tulajdonában van. Napjainkban ipari műemlék és múzeum. Csekély belépődíj mellett megnézhetjük a ma is működő őrlőberendezéseket.

A tenger irányába haladva találjuk a Zini-hegyet, amely két érdekes látnivalója egy látogatható barlang, az Aspri Petra, és egy hellenisztikus kori színház romjai a Kr.e. 2. századból. A barlangból kerültek elő a sziget legrégebbi leletei.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Kefalos
Kos, Görögország
Copyright: alokhorst   Forrás: flickr

Kosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!