Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kos

Görögország, Kos, Látnivalók

Kos

Kos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Kos Görögország

Kos városának megtekintéséhez két nap szükséges, a főbb látnivalókat az ókori emlékek képviselik. 

A városnéző sétát érdemes a kikötő felől kezdeni, ennek keleti oldalán, egy kis félszigeten áll a Johannita erőd. Innen érdemes megnézni Hippokratész platánfáját, amely alatt a hagyomány szerint a mester tanítványai üldögéltek.

A város egyik legjelentősebb látnivalója a Xixtos területe. A Kr. e. 4. században épített házak maradványai alapján jól láthatjuk meddig terjedt a város. A Casa Romana egy pompeji stílusban épült főúri villa, amelynek három átriumában csodás emlékek tekinthetők meg.

Érdemes megnézni az Agorát és környékét is. A 80 x 300 méteres területet többször átépítették, így több konstrukciós periódus is egyszerre látható. 
A közeli Archeológiai Múzeumban a szigeten talált leletek teljes tárházát tekinthetjük meg.

Az ókori város stadionja Kr.u. 1 .században épült, Rudolf Herczog tárta fel 1900-ban. A stadion formája az akkor szokásos elnyújtott, keskeny volt és a küzdőtér köré épített lelátók is egyszerű kőlépcsőkből álltak. Herczog itt találta meg az afezist, amely a futókat a kanyar ívének megfelelően, lépcsőzetesen elkülönítette egymástól. A külső íven futó rajtköve 10 méterrel előrébb volt mint a belsőn futóké. Ez ritkaságnak számított a hellenisztikus stadionok között.

A város mai modern részében nincs semmi látnivaló. A kikötői sétányon találunk még egy szoborcsoportot, ahol Hippokratész ül a tanítványai körében, vagy azt a három delfint ábrázoló szökőkutat, amely sok képeslapon is látható.

Kinek ajánljuk: Minden számára érdekes lehet.


Kos
Kos, Görögország
Copyright: kevgibbo   Forrás: flickr

Kosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!